Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Højmesse i Ørum Kirke og fernisering i Ørum Kultur- og Forsamlingshus

MAR
06

Højmesse i Ørum Kirke og fernisering i Ørum Kultur- og Forsamlingshus


Dato Søndag d. 6. marts 2022, kl. 11:00
Sted Ørum Kirke, Bjørnbækvej 37, 9320 Hjallerup
Medvirkende
Sandra Fossdal Nielsen, Ole Skov Thomsen
Pris
Gratis
Højmesse i Ørum Kirke og fernisering i Ørum Kultur- og Forsamlingshus

Fra prædikestol til pensel og palet

Tidligere sognepræst i Hellevad-Ørum, Ole Skov Thomsen, har siden han gik på efterløn i september 2017 haft lejlighed til at fordybe sig i en gammel interesse, nemlig maleri og kunsthistorie. Han tog springet fra prædikestol til pensel og palet, og nu godt fire år senere bliver der lejlighed til at se, hvor det har bragt ham hen.

Vi inviterer derfor til fernisering på en udstilling af hans malerier. Ole Skov Thomsen vil være til stede og introducere sine billeder inden et let traktement. Karakteristisk for hans billeder er den symbolik, der opstår i maleprocessen, mens han fokuserer på et motiv. Ofte hjælpes denne dimension på vej af overraskende tilføjelser i billedet. Naturen med den vækster og liv er yndede motiver, og senest har han arbejdet med at tænke natur og kirke sammen. Dette ud fra den erfaring, at naturen til tider rummer et nærvær og en storhed af nærmest bekræftende eller hellig karakter, som ikke er kirken og gudstjenesten fremmed.

Ferniseringen finder sted søndag den 6. marts 2022 i Ørum Kultur- og Forsamlingshus. Dagen begynder med højmesse i Ørum Kirke kl. 11. Udstillingen bliver hængende i forsamlingshuset i en periode.


1. søndag i fasten

336 Vor Gud han er så fast en borg
644 Aldrig er jeg uden våde
604 Det koster mer, end man fra først betænker
487 Nu fryde sig hver kristen mand
Nadversalme: 459 v. 3 Herre! hvor skal vi gå hen
208 Skriv dig, Jesus, på mit hjerte 

Dette hellige evangelium skriver evangelisten Lukas: Apostlene kom også i strid om, hvem af dem der skulle regnes for den største. Da sagde han til dem: »Folkenes konger hersker over dem, og de, som udøver magt over dem, lader sig kalde velgørere. Sådan skal I ikke være; men den ældste blandt jer skal være som den yngste, og lederen som den, der tjener. For hvem er størst: den, der sidder til bords, eller den, der tjener? Er det ikke den, der sidder til bords? Men jeg er iblandt jer som den, der tjener. Jer er det, der er blevet hos mig under mine prøvelser, og ligesom min fader har overdraget mig Riget, overdrager jeg det til jer, for at I skal spise og drikke ved mit bord i mit rige, og I skal sidde på troner og dømme Israels tolv stammer. Simon, Simon! Satan gjorde krav på jer for at sigte jer som hvede; men jeg bad for dig, for at din tro ikke skal svigte. Og når du engang vender om, så styrk dine brødre.« Lukasevangeliet 22,24-32